Вести

06
мар

У Историјском архиву „Тимочка крајина“ данас, 6. марта, биће отворена изложба Архива Босне и Херцеговине под насловом „Сарајевски атентат – историјски контекст у свјетлу докумената Архива Босне и Херцеговине“, аутора мр Данијеле Мрде, директорке Архива БиХ, и коаутора Синише Домазета и Сандре Билетић.

Више
01
мар

Градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу уручен је сертификат за израду пројектно техничке документације пројекта "Римски императори". Израда документације тематског парка укључује постављање 17 римских владара, уз изградњу стаза, фонтана и зеленила.

Више
28
феб

Овом приликом било је речи о унапређењу сарадње у области економије и културе као и обнови братских односа између града Зајечара и румунског града Калараш. Разговарало се и о обнови Еврорегиона „Дунав 21”, који је успостављен почетком двехиљадитих година између Зајечара, Видина и Калафата.

Више
21
феб

Завршена је 21. седница Скупштине града Зајечара на којој је усвојена одлука о првој измени и допуни буџета града Зајечара за ову годину, као и ангажовање ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета града Зајечара за прошлу годину.

Више
14
феб

У Народном музеју „Зајечар” поводом Дана државности Републике Србије данас је свечано отворена изложба „Како памтимо владаре?”.

Више
13
феб

Данас је одржана 85.седница Штаба за ванредне ситуације града Зајечара на којој је донета Наредба о хитном предузимању превентивних мера заштите од пожара на отвореном простору и Закључак о подношењу Извештаја о хитном предузимању превентивних

Више
13
феб

Јуче је одржана 110.седница Градског већа у Зајечару, којом је председавао Владимир Виденовић заменик градоначелника.

Више
30
јан

У селу Гамзиград код Зајечара отворен је Омладински клуб, с циљем да млади људи на овом месту реализују своје активности и да имају где да проводе слободно време, као и да кроз своје идеје покушају да унапреде ствари у својим локланим заједницама.

Више
27
јан

У току је први корак усаглашавања пројекта са надлежним институцијама и министарствима кроз припрему пројектне и финансијске документације. Потом следи добијање грађевинске дозволе и конкурисање код Министарства за јавна улагања.

Више
25
јан

Градски већници су упознати и са Извештајем Комисије за реализацију мера енергетске санације на територији града Зајечара о утрошеним средствима за Пројекат енергетске санације породичних кућа-станова који спроводи Град Зајечар за 2022. годину, а реализује у 2023. години.

Више