Вести

22
јан

Заменик градоначелника Зајечара Владимир Виденовић је са градском већницом Селеном Стојановић и председницом одборничке групе владајуће странке Татјаном Стојановић данас обишао породицу у Вратарници, која је минулог викенда остала без крова над главом.

Више
20
јан

На Поповој плажи, на Црном Тимоку у Зајечару, одржано је традиционално 11. пливање за Часни крст на велики хришћански празник Богојављење. Панићу је ово пето учешће у Богојављенском пливању и друга победа. Победнику је припао победнички витешки плашт, трофејни крст

Више
18
јан

Град Зајечар и Епархија тимочка и ове године на Богојављење организују на Црном Тимоку, на Поповој плажи пливање за Часни крст. Сутра, 19. јануара одржаће се једанаесто Богојављенско пливање за Часни крст.

Више
15
јан

На основу члана 15. Закона о војној, радној и материјалној обавези и члана 4. став 3. Уребдне о начину и поступку извршавања војне, радне и материјалне обавезе, Центар Министарства одбране за локалну самоуправу Зајечар позива сва лица мушког пола, држављане Републике Србије, рођене 2006. године

Више
10
јан

Након заседања Организационог одбора за организацију Богојављенског пливања за часни крст усвојен је програм обележавања свечаности. Пријављивање пливача је у Градској управи у Зајечару до 18. јануара 2024. године до 12 часова и путем сајта града.

Више
06
јан

Традиционалним сечењем бадњака у оближњим шумама и Зајечарци који славе Божић по јулијанском календару, почели су у рану зору обележавање Бадњег дана.

Више
05
јан

Свештенство Епархије тимочке и градоначелник Зајечара Бошко Ничић традиционално ће на Бадње јутро, 6.јануара у 7 сати, сећи бадњаке.

Више
04
јан

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, којим се прославља рођење Исуса Христа, у Зајечару ће 7. јануара бити организована „Улица Божићне радости“, у улици Тимочке буне, од улице Николе Пашића до Светозара Марковића.

Више
03
јан

Прва беба у 2024. години у Зајечару је дечак, тежак 4.100 грама. Први становник града Зајечара у 2024. години је дечак, који је рођен у 5 сати и 39 минута првог дана Нове 2024. године.

Више
31
дец

У новогодишњој ноћи на зајечарском Тргу наступиће Тропико бенд. Концерт ће почети у 22.30 часова, а током вечери на скверу ће посетиоцима бити служен чај, кувано вино и ракија.

Више