Вести

Почиње попис објеката за озакоњење

Почиње попис објеката за озакоњење

Kомисија за попис нелегално изграђених објеката од сутра излази на терен и почиње да пописује објекте за озакоњење, по закону који је ступио на снагу 27. новембра 2015. године. Овим законом се уређују услови, поступак и начин озакоњења објеката, односно делова објеката изграђених без грађевинске дозволе.

Грађани су дужни да припреме следеће документе која ће комисија проверавати: катастарска парцела, улица и кућни број, димензије основе, спратност објекта, намена објекта и подаци о инвеститору.

Уколико је објекат саграђен без потребних дозвола грађевински инспектор, на основу пописног листа и прикупљених података, доноси решење о рушењу оваквог објекта, а затим се то решење доставља Одељењу за урбанизам, грађевинске и комунално-стамбене послове које је по закону дужно да одмах приступи легализацији објекта. У случају немогућности легализације из разлога прописаних законом као и у случају да власник одбије да покрене поступак озакоњења и не добије решење да објекат може бити уписан у земљишне књиге, надлежни грађевински инспектор доноси решење о рушењу таквог објекта,

објашњава начелник Службе за инспекцијск полсове и комуналну полицију, Зоран Јовић.

Kомисија ће прво обилазити екстра зону, након тога прву, другу и трећу зону и на крају сеоске средине.

До краја године би, према плану требало да чланови Kомисије заврше сва решења која се тичу пописа објеката за озакоњење

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.