Вести

До сада пописано 500 нелегалних објеката

До сада пописано 500 нелегалних објеката

Kомисија за попис и озакоњење нелегално изграђених објеката на териотрији Зајечара је за месец дана рада пописала око 500 нелегализованих објеката.

То су дограђене терасе, веранде и остало… а неки ни за шта немају ни грађевинску ни употребну дозволу, чак и не знају да их немају. За сваки објекат који нема дозволу, комисија попуњава пописни лист и доставља га грађевинском инспектору који доноси решење о рушењу таквог објекта. Решење се уручује власнику, као и надлежном одељењу за озакоњење, које покреће поступак легализације. Ако којим случајем објекат никако не може да се легализује, решење о легализацији се одбија,

oбјашњава Зоран Јовић, начелник Одељења за инспекцијске послове и комуналну инспекцију.

Попис нелегалних објеката почео је у екстра зони у центру града са три пописне комисије, а завршиће се у селима до 27. новембра. Како би посао био обављен у року на терену ће од 1.марта бити десет пописних тимова.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 22
    јул
    ПОПИС 2022 - ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ КАНДИДАТА ЗА ПОПИСИВАЧЕ

    Позивају се грађани заинтересовани за рад у Попису у својству пописивача да у периоду од 22. јула до 5. августа 2022. године (до 20.00 часова) попуне електронску пријаву на сајтовима Завода: stat.gov.rs или popis2022.stat.gov.rs.

    Више
  • 17
    јул
    ПОПИС 2022 - ПРЕЛИМИНАРНА ЛИСТА КАНДИДАТА ЗА ИНСТРУКТОРЕ КОЈИ СЕ ПОЗИВАЈУ НА ОБУКУ

    Прелиминарну листу кандидата за инструкторе који се позивају на обуку можете погледати - овде. Кандидат који се не налази на Прелиминарној листи има право да поднесе приговор. Рок за улагање приговора на Прелиминарну листу изабраних кандидата је 18. јул 2022. године до 16 часова.

    Више
  • 13
    јан
    Почиње попис објеката за озакоњење

    Kомисија за попис нелегално изграђених објеката од сутра излази на терен и почиње да пописује објекте за озакоњење, по закону који је ступио на снагу 27. новембра 2015. године. Kомисија ће прво обилазити екстра зону, након тога прву, другу и трећу зону и на крају сеоске средине.

    Више
  • 28
    јан
    Последњих дана највише захтева за легализацију

    ''Од 2. новембра када је донет нови закон о легализацији, поднето је 120 захтева, а у наредна два дана очекује се да се број захтева удвостручи'', рекао је за Бест портал Божа Коцић, начелник Одељења за урбанизам Градске управе у Зајечару.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.