Вести

04
мар

Акција "Водимо вас у позориште" наставља се и током марта, поручују из зајечарског театра. Љубитељи позоришта ће тако, по сниженој цени карата, за свега стотину динара, и у наредном периоду гледати представе.

Више
04
мар

Зајечарски гимназијалци на Републичком такмичењу из математике, остварили су запажене резултате. Лука Ћирић (1/4) освојио је трећу награду, а Павле Величковић (2/4) другу награду на 57. Републичком такмичењу из математике, у Б групи.

Више
03
мар

„Како прилагодити понуду школа тржишту рада и потребама локалне заједнице?“ то је само једна од тема на трибини одржаној у Зајечару, на којој је говорио др Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја.

Више
03
мар

Одржана је прва редовна седница Штаба за ванредне ситуације у Зајечару у овој години, на којој је било речи и о припремљености за заштиту и спасавање од поплава, ерозија и клизишта.

Више
02
мар

Привредник из Београда Илија Раденовић, намерава да у Зајечару отпочне проиводњу џамбо врећа за познатог купца и делимичну производњу хтз рукавица. Ради се о извозу грита за Кину и Шведску.

Више
02
мар

Рачун Дирекције за изградњу Града Зајечара од пре двадесетак дана је у блокади, због неизмирених обавеза ЈКП "Краљевице" протеклих година, како је поручио Драган Аврамовић, директор Дирекције за изградњу.

Више
02
мар

Реконструкцијом Сокобањске улице у Зајечару, званично је и почела грађевинска сезона. Радове у Сокобањској улици обишли су Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара и Марко Пауновић, директор ЈКП „Водовод“.

Више
02
мар

Амбасадор Србије у Француској Рајко Ристић обавестио је председника Скупштине Града Зајечара Сашу Мирковића да регион Источне Србије, уз Шумадију, испуњава услове за пријем у Скупштину винских регија Европе.

Више
02
мар

Директор Установе Гитаријада, Перислав Дуцић и Васко Громков, представник бугарског Фестивала “Силата на рок” (The power of rock), који се одржава у Софији, потписали су у Зајечару, протокол о сарадњи.

Више
01
мар

Гитар Арт Фестивал, Установа Гитаријада и Музичка школа „Стеван Мокрањац“ из Зајечара, у просторијама Установе Гитаријада организовали су промоцију Креативног курса гитаре и упис нових полазника.

Више