Вести

27
јан

Сечењем славског колача и представом, ученици Основне школе „Десанка Максимовић“ у Зајечару обележили су школску славу Светог Саву. Представу су припремали ђаци од петог до осмог разреда.

Више
26
јан

Нема опасности од изливања Тимока. Ниво Црног Тимока је на коти 220, док је Бели Тимок на коти 95 центиметара редовне линије одбране од поплава, рекао је Милко Тодоровић, помоћник градоначелника града Зајечара. Водостај река измерен је јутрос у 8 сати.

Више
22
јан

На иницијативу председника Скупштине града Зајечара Саше Мирковића на Скупштини града Зајечара одржаној 19. јануара затражио од градоначелника Велимира Огњеновића и градског већа да се повуче предлог о смањењу накнада породиљама за прво, друго и треће дете.

Више
21
јан

У Градској управи Зајечар одржан је састанак директора установа културe на коме се разговарало о изради Стратегије културе за град на Тимоку. Циљ локалне самоуправе је да Зајечар постане престоница културе источне Србије и да буде пример другим градовима.

Више
19
јан

На седници Скупштине града Зајечара одржаној 19.1.2014. године одборници су усвојили Предлог одлуке о уређењу положаја, овлашћења, права и дужности главног урбанисте града Зајечара.

Више
16
јан

Градска управа града Зајечара обавештава заинтересоване привредне субјекте да најкасније до 15. фебруара ове године могу поднети захтев за добијање бесповратних средстава по државном Програму обнове привредне делатности на поплављеном подручју.

Више
15
јан

У циљу побољшања квалитета услуга које преужају грађанима, челници града наложили су пресељење Одељења матичне службе из дворишта у канцеларију са излазом на градско шеталиште у згради Градске управе Зајечар.

Више
14
јан

У склопу пројекта „Куповина сеоских кућа са окућницом“ Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије, данас су у просторијама Градске управе у Зајечару додељени кључеви четири куће које су купљене у оквиру овог пројекта.

Више
13
јан

Горан Ђорђевић и Перислав Дуцић, именовани су за директоре ЈКП “Хигијене” и Установе Гитаријада на седници Скупштине града Зајечара. Донета је и Одлука о повећању цена гробљанских услуга ЈКП “Хигијене” за 12,5 одсто.

Више
13
јан

У децембру месецу 2014. године у Зајечару су расписани конкурси за избор директора јавних предузећа: ЈП „Паркинг сервис“, ЈП „Водовод“ и ЈП „Хигијена“. Конкурси су завршени и за функцију директора ових зајечарских јавних предузећа јавило се више кандидата.

Више